Kurczak z warzywami i szpinakiem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2265
Składniki:
- 200 g świeżego szpinaku
- 4 łyżki oleju
- 2 ząbki czosnku
- 2 zielone papryki chili
- 2 piersi z kurczaka
- 1 łodyga selera
- 1 łyżka soku cytrynowego
- 1 cebula
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Łodygę selera pokroić w kostkę. Paprykę pozbawić nasion i pokroić drobno. Cebulę z czosnkiem obrać ze skóry i pokroić w drobna kostkę. Piersi z kurczaka pokroić w kostkę. Następnie pokrojone mięso przełożyć na rozgrzany olej na patelni i lekko je zrumienić. Dodać do tego pokrojona cebulę z czosnkiem, łodygę selera i paprykę. Składniki na patelni doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu i smażyć przez minutę, po czym dodać do tego szpinak. Całość dokładnie wymieszać, skropić sokiem z cytryny, doprawić do smaku przyprawami jeśli trzeba i smażyć pod przykryciem na średnim ogniu do miękkości składników. Następnie wszystko ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz.
Komentarze (0)