Kurczak w mleku kokosowym ze szpinakiem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3499
Składniki:
- 400 ml mleka kokosowego
- 2 piersi z kurczaka
- 2 łyżki oleju
- 2 ząbki czosnku
- pęczek świeżego szpinaku
- sól
- pieprz świeżo zmielony
Opis przygotowania:
Szpinak umyć i osączyć z wody. Czosnek obrać ze skóry, pokroić drobno i zeszklić na rozgrzanym oleju w rondlu. Do zeszklonego czosnku dodać piersi z kurczaka, oprószyć je szczyptą soli i lekko przyrumienić na średnim ogniu. Następnie smażone mięso pokroić w plastry, po czym całość zalać mlekiem kokosowym i gotować do miękkości mięsa. Pod koniec gotowania dodać do tego szpinak i gotować jeszcze przez minutę. Następnie wszystko ściągnąć z ognia przełożyć na talerz i posypać świeżo zmielonym pieprzem.
Komentarze (0)