Kurczak w mleku kokosowym ze szpinakiem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 3499
Kurczak w mleku kokosowym ze szpinakiem
fot. jules / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 400 ml mleka kokosowego
  • 2 piersi z kurczaka
  • 2 łyżki oleju
  • 2 ząbki czosnku
  • pęczek świeżego szpinaku
  • sól
  • pieprz świeżo zmielony

Opis przygotowania:

Szpinak umyć i osączyć z wody. Czosnek obrać ze skóry, pokroić drobno i zeszklić na rozgrzanym oleju w rondlu. Do zeszklonego czosnku dodać piersi z kurczaka, oprószyć je szczyptą soli i lekko przyrumienić na średnim ogniu. Następnie smażone mięso pokroić w plastry, po czym całość zalać mlekiem kokosowym i gotować do miękkości mięsa. Pod koniec gotowania dodać do tego szpinak i gotować jeszcze przez minutę. Następnie wszystko ściągnąć z ognia przełożyć na talerz i posypać świeżo zmielonym pieprzem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów