Kurczak nadziewany szpinakiem i serem
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: średnie
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1569
Składniki:
- 250 g świeżego szpinaku
- 150 g tartego sera Gouda
- 4 łyżki oleju
- 2 piersi z kurczaka
- 2 ząbki czosnku
- 0,5 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej
- sól
- pieprz czarny (mielony)
Opis przygotowania:
Szpinak dokładnie umyć, odsączyć z wody i drobno posiekać do miski. Następnie wsypać do niego mieloną gałkę muszkatołową, tarty ser Gouda i obrany ze skóry oraz pokrojony drobno czosnek. Składniki w misce dobrze wymieszać. Piersi z kurczaka rozbić tłuczkiem i oprószyć je szczypta soli oraz pieprzu. Następnie na rozbite mięso nałożyć składniki z miski. Całość zawinąć w rulony i smażyć na średnim ogniu na rozgrzanym oleju na patelni do miękkości mięsa.
Komentarze (0)