Kurczak nadziewany szpinakiem i serem

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: średnie
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1569
Kurczak nadziewany szpinakiem i serem
fot. voltan1 (elements.envato.com)

Składniki:

  • 250 g świeżego szpinaku
  • 150 g tartego sera Gouda
  • 4 łyżki oleju
  • 2 piersi z kurczaka
  • 2 ząbki czosnku
  • 0,5 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej
  • sól
  • pieprz czarny (mielony)

Opis przygotowania:

Szpinak dokładnie umyć, odsączyć z wody i drobno posiekać do miski. Następnie wsypać do niego mieloną gałkę muszkatołową, tarty ser Gouda i obrany ze skóry oraz pokrojony drobno czosnek. Składniki w misce dobrze wymieszać. Piersi z kurczaka rozbić tłuczkiem i oprószyć je szczypta soli oraz pieprzu. Następnie na rozbite mięso nałożyć składniki z miski. Całość zawinąć w rulony i smażyć na średnim ogniu na rozgrzanym oleju na patelni do miękkości mięsa.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów