Kurczak z orzechami, śmietaną i szpinakiem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2136
Składniki:
- 4 łyżki oleju
- 2 piersi z kurczaka
- 2 łyżki śmietany 32%
- 0,5 szklanki orzeszków pinii
- 0,5 łyżeczki ostrej czerwonej papryki
- pęczek świeżego szpinaku
- sól
Opis przygotowania:
Szpinak oraz mięso umyć i osączyć z wody. Szpinak wyłożyć na talerz. Piersi z kurczaka pokroić na małe kawałki, oprószyć je szczyptą soli, pieprzu i przełożyć na mocno rozgrzany olej na patelni. Do smażonego mięsa dodać orzeszki pinii i razem smażyć na średnim ogniu do czasu, aż mięso zmięknie. Wtedy smażone składniki ściągnąć z ognia i dodać do szpinaku. Wszystko polać śmietaną i oprószyć mieloną, czerwoną papryka.
Komentarze (0)