Kurczak z ryżem, keczupem i ogórkiem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2294
Kurczak z ryżem, keczupem i ogórkiem
FotoosVanRobin / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 150 ml pikantnego keczupu
  • 4 udka z kurczaka
  • 2 zielone ogórki
  • 1 szklanka ryżu
  • 1 łyżka sezamu
  • sól

Opis przygotowania:

Mięso oraz ogórki umyć i osączyć z wody. Udka kurczaka oprószyć solą, zalać 1 l wody, po czym ugotować do miękkości, odcedzić i obrać z kości. Ryż opłukać pod bieżącą wodą, zalać go 2 szklankami lekko osolonej wody, ugotować na sypko, odparować i wyłożyć na talerz. Ogórki obrać ze skóry, pokroić w słomkę i dodać do ryżu wraz z obranym z kości kurczakiem. Wszystko zalać pikantnym keczupem i posypać sezamem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów