Kurczak z ryżem, keczupem i ogórkiem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2294
Składniki:
- 150 ml pikantnego keczupu
- 4 udka z kurczaka
- 2 zielone ogórki
- 1 szklanka ryżu
- 1 łyżka sezamu
- sól
Opis przygotowania:
Mięso oraz ogórki umyć i osączyć z wody. Udka kurczaka oprószyć solą, zalać 1 l wody, po czym ugotować do miękkości, odcedzić i obrać z kości. Ryż opłukać pod bieżącą wodą, zalać go 2 szklankami lekko osolonej wody, ugotować na sypko, odparować i wyłożyć na talerz. Ogórki obrać ze skóry, pokroić w słomkę i dodać do ryżu wraz z obranym z kości kurczakiem. Wszystko zalać pikantnym keczupem i posypać sezamem.
Komentarze (0)