Kotlety sojowe z parmezanem i keczupem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 3007
Kotlety sojowe z parmezanem i keczupem
fot. SweetOnVeg / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 400 g kotletów sojowych
  • 200 ml mleka sojowego
  • 100 g keczupu pikantnego
  • 20 g wiórek kokosowych
  • 20 g tartego parmezanu
  • 2 marchewki
  • oliwa z oliwek do głębokiego smażenia
  • sól

Opis przygotowania:

Marchew i por umyć i osączyć z wody. Następnie marchew pokroić w słomkę, a por w talarki. Tarty parmezan przesypać na talerz. Wiórki kokosowe wysypać na talerzyk i wymieszać ze szczyptą soli. Kotlety sojowe namoczyć z mleku sojowym, potem panierować w wiórkach kokosowych i smażyć w mocno rozgrzanej oliwie na patelni złoty kolor. Usmażone osączyć z tłuszczu i przełożyć na tarty parmezan. Dodać do tego keczup, a całość udekorować pokrojoną marchewką i porem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów