Kotlety sojowe z parmezanem i keczupem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3007
Składniki:
- 400 g kotletów sojowych
- 200 ml mleka sojowego
- 100 g keczupu pikantnego
- 20 g wiórek kokosowych
- 20 g tartego parmezanu
- 2 marchewki
- oliwa z oliwek do głębokiego smażenia
- sól
Opis przygotowania:
Marchew i por umyć i osączyć z wody. Następnie marchew pokroić w słomkę, a por w talarki. Tarty parmezan przesypać na talerz. Wiórki kokosowe wysypać na talerzyk i wymieszać ze szczyptą soli. Kotlety sojowe namoczyć z mleku sojowym, potem panierować w wiórkach kokosowych i smażyć w mocno rozgrzanej oliwie na patelni złoty kolor. Usmażone osączyć z tłuszczu i przełożyć na tarty parmezan. Dodać do tego keczup, a całość udekorować pokrojoną marchewką i porem.
Komentarze (0)