Kurczak z krakersami i szpinakiem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2100
Składniki:
- 10 płaskich krakersów
- 2 piersi z kurczaka
- 2 dymki ze szczypiorkiem
- 2 pomidory
- 1 cytryna
- pęczek szpinaku
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Szpinak sparzyć 2 szklankami wrzącej wody i wyłożyć na talerz. Dymkę obrać ze skóry. Jedną pokroić drobno wraz ze szczypiorkiem i dodać do szpinaku, a drugą wyłożyć w całości. Piersi z kurczaka oprószyć solą, zalać 3 szklankami wody i ugotować do miękkości. Ugotowane odcedzić, rozdrobnić widelcem na małe kawałeczki i dodać do warzyw. Dodać do tego pokrojone w słomkę pomidory oraz krakersy. Wszystko udekorować pokrojoną cytryną.
Komentarze (0)