Jajka w herbacie z majonezem i selerem
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2268
Składniki:
- 200 g majonezu
- 4 saszetki czarnej, mocnej herbaty (TEEKANNE Nero)
- 2 jajka
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 mały seler
- garstka świeżej bazylii
Opis przygotowania:
Na talerz wyłożyć majonez. Seler oraz bazylię umyć. Seler obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę, przełożyć do rondla, zalać 2 szklankami lekko osolonej wody, ugotować do miękkości, odcedzić i dodać do majonezu. Jajka przełożyć do rondla, zalać je wodą tak, aby nie wystawały i ugotować na twardo. Ugotowane odcedzić, obrać ze skorupek i włożyć do rondla z saszetkami czarnej herbaty. Całość zalać gorąca wodą tak, aby jajka nie wystawały i zagotować na średnim ogniu. Po zagotowaniu trzymać pod przykryciem przez 30 minut. Po tym czasie dodać je do składników na talerzu, polać oliwą z oliwek i udekorować listkami świeżej bazylii.
Komentarze (1)
Wyszło super. Popijam barszczem, smakuje najlepiej!