Kurczak z grzankami, orzechami i warzywami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1460
Składniki:
- 4 kromki chleba pszennego
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 4 łyżki pełnoziarnistej musztardy francuskiej
- 2 piersi z kurczaka
- 2 liście sałaty strzępiastej
- 1 łyżka orzeszków pinii
- garstka botwinki
- sól
- pieprz kolorowy
Opis przygotowania:
Warzywa umyć, osączyć z wody i wyłożyć na talerz. Piersi z kurczaka przełożyć do rondla, zalać je lekko osoloną wodą tak, aby nie wystawały, ugotować do miękkości, odcedzić, rozdrobnić na małe kawałki i dodać do warzyw na talerzu. Następnie kromki chleba wysmarować musztardą pełnoziarnistą z obu stron, pokroić je w kostkę i smażyć na mocno rozgrzanej oliwie na patelni na średnim ogniu. Do smażonych składników wsypać orzeszki pinii i razem smażyć na rumiany kolor. Usmażone ściągnąć z ognia, osączyć z tłuszczu i dodać do całości na talerzu.
Komentarze (0)