Kurczak z ananasem i pomidorami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2034
Składniki:
- 300 g ananasa w zalewie kostka
- 2 pomidory
- 2 piersi z kurczaka
- 2 łyżki oleju
- 2 gałązki świeżego rozmarynu
- 2 ząbki czosnku
- 2 gałązki świeżego tymianku
- sól
- pieprz czarny, świeżo mielony
Opis przygotowania:
Pomidory oraz zioła umyć i osączyć z wody. Pomidory pokroić w cienie plastry. Piersi z kurczaka oprószyć szczyptą soli oraz pieprzu, przełożyć je do żaroodpornego naczynia i polać olejem. Czosnek obrać ze skóry pokroić go w cienkie plastry i nałożyć na mięso. Następnie dodać do tego osączone z zalewy ananasy i pokrojone wcześniej pomidory. Całość doprawić do smaku szczyptą soli, wyłożyć gałązkami świeżego tymianku oraz rozmarynu i wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 185°C. Mięso piec do miękkości, po czym wyciągnąć z piekarnika i lekko przestudzić.
Komentarze (0)