Kurczak z ananasem i papryką
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2445
Składniki:
- 3 łyżki oleju
- 2 piersi z kurczaka
- 2 ananasy
- 2 ząbki czosnku
- 1 czerwona papryka
- 0,5 łyżeczki mielonego imbiru
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Wszystkie składniki umyć i osączyć z wody. Ananasy przekroić na połowy, po czym z jednego wykroić miąższ i pokroić w kostkę. Paprykę pozbawić nasion i pokroić w cienkie plastry. Czosnek obrać ze skóry, pokroić drobno i zeszklić na mocno rozgrzanym oleju. Do czosnku dodać pokrojone w kostkę piersi kurczaka, doprawić pieprzem, solą oraz imbirem, smażyć przez 1,5 minuty, a potem ściągnąć z ognia i osączyć z tłuszczu. Połówki ananasa oraz plastry pokrojonej czerwonej papryki przełożyć na rozgrzaną patelnie bez tłuszczu, smażyć przez 1,5 minuty, po czym ściągnąć z ognia, wymieszać ze smażonymi składnikami i przełożyć na talerz.
Komentarze (0)