Kurczak z ananasem i papryką

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2269
Kurczak z ananasem i papryką
fot. di_ana / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 3 łyżki oleju
  • 2 piersi z kurczaka
  • 2 ananasy
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 czerwona papryka
  • 0,5 łyżeczki mielonego imbiru
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Wszystkie składniki umyć i osączyć z wody. Ananasy przekroić na połowy, po czym z jednego wykroić miąższ i pokroić w kostkę. Paprykę pozbawić nasion i pokroić w cienkie plastry. Czosnek obrać ze skóry, pokroić drobno i zeszklić na mocno rozgrzanym oleju. Do czosnku dodać pokrojone w kostkę piersi kurczaka, doprawić pieprzem, solą oraz imbirem, smażyć przez 1,5 minuty, a potem ściągnąć z ognia i osączyć z tłuszczu. Połówki ananasa oraz plastry pokrojonej czerwonej papryki przełożyć na rozgrzaną patelnie bez tłuszczu, smażyć przez 1,5 minuty, po czym ściągnąć z ognia, wymieszać ze smażonymi składnikami i przełożyć na talerz.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów