Kurczak pieczony z pieczarkami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 1218
Składniki:
- 300 g małych pieczarek
- 4 udka z kurczaka
- 4 łyżki oleju
- 2 gałązki świeżego tymianku
- 1 główka sałaty strzępiastej
- sól
- pieprz czarny mielony
Opis przygotowania:
Sałatę, tymianek oraz pieczarki umyć i odsączyć z wody. Pieczarki obrać z błony. Sałatę pokroić na małe kawałki i przełożyć do brytfanki. Dodać do tego obrane wcześniej pieczarki. Udka z kurczaka oprószyć solą oraz pieprzem i dodać do całości wraz ze świeżym tymiankiem. Następnie całość skropić olejem, wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 185°C i piec do miękkości mięsa. Kiedy mięso zmięknie, wszystko wyciągnąć z piekarnika i lekko przestudzić.
Komentarze (0)