Kurczak pieczony z pieczarkami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1218
Kurczak pieczony z pieczarkami
fot. Edalin (elements.envato.com)

Składniki:

  • 300 g małych pieczarek
  • 4 udka z kurczaka
  • 4 łyżki oleju
  • 2 gałązki świeżego tymianku
  • 1 główka sałaty strzępiastej
  • sól
  • pieprz czarny mielony

Opis przygotowania:

Sałatę, tymianek oraz pieczarki umyć i odsączyć z wody. Pieczarki obrać z błony. Sałatę pokroić na małe kawałki i przełożyć do brytfanki. Dodać do tego obrane wcześniej pieczarki. Udka z kurczaka oprószyć solą oraz pieprzem i dodać do całości wraz ze świeżym tymiankiem. Następnie całość skropić olejem, wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 185°C i piec do miękkości mięsa. Kiedy mięso zmięknie, wszystko wyciągnąć z piekarnika i lekko przestudzić.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów