Harcha
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2989
Składniki:
- 2 szklanki kaszy manny
- 2 łyżki kaszy manny do podsypania
- 2 łyżki cukru
- 1 szklanka wody
- 1 łyżka cukru pudru
- 0,5 szklanki oleju rzepakowego
- 0,5 łyżeczki soli
- 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
Opis przygotowania:
Kaszę mannę przesypać do miski i wymieszać z cukrem, solą oraz proszkiem do pieczenia. Do wymieszanych składników wlać olej i całość dokładnie wyrobić ręcznie. Do wyrobionych składników wlać wodę i ponownie wyrobić na jednolitą masę. Gotową masę podzielić na równe kawałki, z których uformować kotlety. Rozgrzać patelnię bez tłuszczu na średnim ogniu i posypać ją kaszą manną. Na posypaną patelnię przełożyć uformowane kotlety i smażyć je na rumiany kolor najpierw z jednej strony. Później smażone składniki ściągnąć z patelni, ponownie podsypać patelnię kaszą manna i smażyć drugą stronę. Usmażone ściągnąć z ognia, przełożyć na talerz i posypać cukrem pudrem.
Komentarze (0)