Kukus z warzywami i ziołami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 1 os.
- Odsłony: 1328
Składniki:
- 200 g kaszy kuskus
- 4 pomidory
- 4 oliwki zielone w zalewie bez pestek
- 1 łyżeczka kminu rzymskiego
- 1 łyżeczka mielonych nasion kolendry
- 1 główka sałaty rzymskiej
- sól
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Liście sałaty wyłożyć na talerz. Pomidory pokroić na kawałki i dodać do sałaty na talerzu. Następnie kuskus opłukać pod bieżącą wodą, przesypać go do rondla, zalać 4 szklankami lekko osolonej wody, zasypać mielonymi nasionami kolendry, kminu rzymskiego i ugotować na sypko. Po ugotowaniu odparować i dodać do warzyw na talerzu. Oliwki osaczyć z zalewy, pokroić w cienkie plastry i dodać do całości.
Komentarze (0)