Maca z twarogiem, ziołami, warzywami i figami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1316
Maca z twarogiem, ziołami, warzywami i figami
fot. belgianchocolate / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 400 g macy razowej
  • 400 g twarogu śmietankowego
  • 4 rzodkiewki
  • 2 owoce dojrzalej figi
  • 1 zielony ogórek szklarniowy
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich
  • szczypta soli
  • natka selera

Opis przygotowania:

Warzywa, natkę selera oraz figi umyć i osączyć z wody. Następnie ogórka, rzodkiewki i figi pokroić w cienkie plastry. Ser twarogowy wymieszać z ziołami prowansalskimi i szczyptą soli i wysmarować nim macę razową. Nałożyć na to pokrojone wcześniej figi, ogórka i rzodkiewkę. Wszystko udekorować natką selera i podawać do spożycia.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów