Maca z twarogiem, ziołami, warzywami i figami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1316
Składniki:
- 400 g macy razowej
- 400 g twarogu śmietankowego
- 4 rzodkiewki
- 2 owoce dojrzalej figi
- 1 zielony ogórek szklarniowy
- 1 łyżeczka ziół prowansalskich
- szczypta soli
- natka selera
Opis przygotowania:
Warzywa, natkę selera oraz figi umyć i osączyć z wody. Następnie ogórka, rzodkiewki i figi pokroić w cienkie plastry. Ser twarogowy wymieszać z ziołami prowansalskimi i szczyptą soli i wysmarować nim macę razową. Nałożyć na to pokrojone wcześniej figi, ogórka i rzodkiewkę. Wszystko udekorować natką selera i podawać do spożycia.
Komentarze (0)