Dynia pieczona z ziołami w mleku kokosowym
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 1202
Składniki:
- 300 ml mleka kokosowego
- 4 ząbki czosnku
- 2 małe dynie piżmowe
- 1 garstka świeżej szałwii
- 1 łyżeczka suszonego tymianku
- 1 łyżka startego parmezanu
- sól
- pieprz czarny mielony
Opis przygotowania:
Dynię umyć, odsączyć z wody, pokroić w cienkie plastry i przełożyć do brytfanki. Zalać ją mlekiem kokosowym, oprószyć szczyptą soli, pieprzu, suszonym tymiankiem i wyłożyć na świeżą szałwię. Czosnek obrać ze skóry, pokroić go w cienkie plastry i dodać do całości. Wszystko posypać startym parmezanem, po czym wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 170°C i piec do miękkości dyni.
Komentarze (0)