Melon pieczony z musli i mlekiem ryżowym

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 4726
Melon pieczony z musli i mlekiem ryżowym
fot. norwichnuts / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 200 ml gotowego mleka ryżowego
  • 200 g musli z owocami
  • 1 dojrzały, żółty melon
  • sól

Opis przygotowania:

Melona umyć, osuszyć, przekroić na połówki i usunąć środki. Musli z owocami zalać mlekiem ryżowym, wymieszać i przelać do wydrążonego melona. Wszystko oprószyć szczyptą soli, po czym wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 150 stopni i piec przez 5 minut. Po tym czasie wyciągnąć i podawać do spożycia na ciepło.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów