Kubki tostowe z jajkiem i bekonem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 1 os.
- Odsłony: 1359
Składniki:
- 250 g wędzonego bekonu
- 6 chlebków tostowych
- 6 jaj
- natka zielonej pietruszki
- sól
- pieprz czarny mielony
Opis przygotowania:
Natkę zielonej pietruszki umyć, osączyć z wody i drobno pokroić. Bekon pokroić na małe kawałki i lekko go zrumienić na rozgrzanej patelni bez tłuszczu. Następnie chleb tostowy przełożyć do małych, metalowych foremek do ciasta. Wbić do tego jajka, dodać zrumieniony wcześniej bekon i posypać natką zielonej pietruszki . Całość doprawić do smaku szczyptą soli oraz czarnego pieprzu.
Wszystko wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 175°C i piec do chwili, aż jajka się zetną. Wówczas wyciągnąć z piekarnika oraz metalowych foremek i przełożyć na tackę.
Wszystko wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 175°C i piec do chwili, aż jajka się zetną. Wówczas wyciągnąć z piekarnika oraz metalowych foremek i przełożyć na tackę.
Komentarze (0)