Kubki tostowe z jajkiem i bekonem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 1 os.
  • Odsłony: 1359
Kubki tostowe z jajkiem i bekonem
fot. PersonalCreations.com / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 250 g wędzonego bekonu
  • 6 chlebków tostowych
  • 6 jaj
  • natka zielonej pietruszki
  • sól
  • pieprz czarny mielony

Opis przygotowania:

Natkę zielonej pietruszki umyć, osączyć z wody i drobno pokroić. Bekon pokroić na małe kawałki i lekko go zrumienić na rozgrzanej patelni bez tłuszczu. Następnie chleb tostowy przełożyć do małych, metalowych foremek do ciasta. Wbić do tego jajka, dodać zrumieniony wcześniej bekon i posypać natką zielonej pietruszki . Całość doprawić do smaku szczyptą soli oraz czarnego pieprzu.

Wszystko wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 175°C i piec do chwili, aż jajka się zetną. Wówczas wyciągnąć z piekarnika oraz metalowych foremek i przełożyć na tackę.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów