Ciasto bananowe bez pieczenia

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 804
Ciasto bananowe bez pieczenia
fot. joyosity (flickr.com) / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 400 g herbatników
  • 300 ml kajmaku
  • 300 ml śmietany kremówki
  • 200 g masła
  • 4 banany
  • 2 łyżki cukru pudrem

Opis przygotowania:

Banany umyć, odsączyć z wody, pozbawić końcówek, obrać je ze skóry i pokroić w cienkie plastry. Herbatniki pokruszyć na drobne kawałeczki, wymieszać je z masłem i przełożyć na tackę. Nałożyć na to kajmak i pokrojone wcześniej banany. Śmietanę kremówkę ubić z cukrem pudrem na puszystą pianę i wyłożyć ją na wierzch.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów