Królik po morawsku
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: średnie
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 5-6 os.
- Odsłony: 2049
Składniki:
- pół tylnej części królika
- 3 łyżki smalcu wieprzowego
- 3 ząbki czosnku
- 1 główka sałaty
- 1 słoik majonezu
- 1 cytryna
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Mięso wypłukać i podzielić na 6 porcji. Czosnek utrzeć z z małą ilością soli, natrzeć nim mięso i oprószyć pieprzem. Na patelni rozgrzać mocno smalec, włożyć porcje mięsa i smażyć z obu stron na rumiany kolor. Przygotować duży talerz, ułożyć na nim listki opłukanej i osuszonej salaty. Wyłożyć upieczonego królika, posmarować go majonezem i pokrojoną w plastry cytryną. Najlepiej smakuje z frytkami.
Komentarze (0)