Lemoniada jagodowa

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 86
Lemoniada jagodowa
fot. nblxer / elements.envato.com

Składniki:

  • 0,5 szklanki jagód
  • 400 ml schłodzonej, niegazowanej wody mineralnej
  • 16 kostek lodu
  • 2 łyżki soku ze świeżo wyciśniętej limonki
  • 2 łyżki soku z jagód
  • 2 gałązki świeżej mięty
  • 2 łyżki płynnego miodu wielokwiatowego

Opis przygotowania:

Jagody oraz miętę umyć i osączyć z wody. Jagody przełożyć do szklanek i dodać do nich kostki lodu. Następnie do shakera wlać wodę mineralną, sok z jagód, sok z limonki i miód wielokwiatowy. Całość dobrze wymieszać, po czym zalać tym jagody z lodem w szklankach. Wszystko udekorować listkami świeżej mięty.

0 komenatrzy

Podobne przepisy