Krewetki z majonezem i orzechami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2444
Składniki:
- 40 g mrożonych krewetek
- 1 słoik majonezu
- 1 duży brokuł
- 20 dag orzechów włoskich
- 3 łyżki miodu
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Krewetki rozmrozić, oczyścić z części niejadalnych i wrzucić na gotującą się, lekko osoloną wodę. Gotować przez 3 minuty, odcedzić, przełożyć na talerz, posypać pieprzem i zalać majonezem. Brokuła podzielić na różyczki, ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić i wyłożyć na talerzu w okół. Miód lekko podgrzać w rondelku, dodać do niego orzechy włoskie pozbawione skorupy, trzymać 2 minuty, następnie ściągnąć z ognia i wyłożyć na majonez.
Komentarze (0)