Krewetki grillowane z majonezem i rzodkiewką
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2135
Składniki:
- 8 mrożonych krewetek
- 6 łyżek oliwy z oliwek
- 4 rzodkiewki
- 2 łyżki majonezu
- pęczek świeżej bazylii
- pęczek szczypiorku
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Krewetki rozmrozić, oczyścić z części niejadalnych i nabić na patyczki szaszłykowe. Warzywa umyć i osączyć z wody. Bazylię pokroić drobno, dodać do niej 4 łyżki oliwy z oliwek, doprawić pieprzem oraz solą, wymieszać i przełożyć na talerz. Nadziane krewetki oprószyć solą i pieprzem, polać 2 łyżkami oliwy z oliwek i zrumienić na rozpalonym grillu z obu stron. Następnie przełożyć je na talerz z oliwą. Na krewetki położyć majonez i pokrojoną w plastry rzodkiewkę. Całość posypać drobno pokrojonym szczypiorkiem.
Komentarze (0)