Krewetki w cieście z kukurydzą
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2415
Składniki:
- 10 krewetek mrożonych
- 5 płatów mrożonego ciasta filo
- 1 puszka kukurydzy w zalewie
- 1 brokuł
- 0,5 szklanki letniej wody
- sól
Opis przygotowania:
Ciasto filo rozmrozić, pokroić na równe części i namoczyć z jednej strony letnia wodą. Krewetki rozmrozić, oczyścić z części niejadalnych i wyłożyć po 2 sztuki na pokrojone ciasto. W wolne miejsce nałożyć osączoną z zalewy kukurydzę i oprószyć szczyptą soli. Następnie ciasto zawinąć i skleić w taki sposób, aby jedna strona ciasta była wolna. Zagotować 1 l lekko osolonej wody, po czym nałożyć sitko lub łyżkę cedzakową i wyłożyć ciasto. Gotować przez 3 minuty i wyłożyć na talerz. Brokuła podzielić na różyczki, ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić i dodać do całości.
Komentarze (0)