Krewetki w cieście z kukurydzą

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2415
Krewetki w cieście z kukurydzą
fot. snowpea&bokchoi / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 10 krewetek mrożonych
  • 5 płatów mrożonego ciasta filo
  • 1 puszka kukurydzy w zalewie
  • 1 brokuł
  • 0,5 szklanki letniej wody
  • sól

Opis przygotowania:

Ciasto filo rozmrozić, pokroić na równe części i namoczyć z jednej strony letnia wodą. Krewetki rozmrozić, oczyścić z części niejadalnych i wyłożyć po 2 sztuki na pokrojone ciasto. W wolne miejsce nałożyć osączoną z zalewy kukurydzę i oprószyć szczyptą soli. Następnie ciasto zawinąć i skleić w taki sposób, aby jedna strona ciasta była wolna. Zagotować 1 l lekko osolonej wody, po czym nałożyć sitko lub łyżkę cedzakową i wyłożyć ciasto. Gotować przez 3 minuty i wyłożyć na talerz. Brokuła podzielić na różyczki, ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić i dodać do całości.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów