Krewetki z ciastem ryżowym i kukurydzą
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2327
Składniki:
- 400 ml mleka kokosowego
- 200 g kukurydzy w zalewie
- 10 mrożonych krewetek
- 6 arkuszy papieru ryżowego
- 4 łyżki soli z limonki
- natka zielonej pietruszki
- sól
- biały pieprz
Opis przygotowania:
Krewetki rozmrozić, oczyścić z części niejadalnych, umyć i oprószyć pieprzem oraz solą. Papier ryżowy namoczyć w mleku kokosowym i wykleić nim małe metalowe foremki do ciast. Do wnętrza włożyć osączoną z zalewy kukurydzę oraz krewetki. Całość włożyć do piekarnika rozgrzanego do temp. 180 stopni i zapiekać na złoty kolor. Upieczone wyciągnąć z foremek, lekko przestudzić, posypać pokrojoną natką zielonej pietruszki i polać sokiem z limonki.
Komentarze (0)