Krewetki z ciastem ryżowym i kukurydzą

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 2149
Krewetki z ciastem ryżowym i kukurydzą
fot. manda_wong / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 400 ml mleka kokosowego
  • 200 g kukurydzy w zalewie
  • 10 mrożonych krewetek
  • 6 arkuszy papieru ryżowego
  • 4 łyżki soli z limonki
  • natka zielonej pietruszki
  • sól
  • biały pieprz

Opis przygotowania:

Krewetki rozmrozić, oczyścić z części niejadalnych, umyć i oprószyć pieprzem oraz solą. Papier ryżowy namoczyć w mleku kokosowym i wykleić nim małe metalowe foremki do ciast. Do wnętrza włożyć osączoną z zalewy kukurydzę oraz krewetki. Całość włożyć do piekarnika rozgrzanego do temp. 180 stopni i zapiekać na złoty kolor. Upieczone wyciągnąć z foremek, lekko przestudzić, posypać pokrojoną natką zielonej pietruszki i polać sokiem z limonki.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów