Kapusta z głową
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2471
Składniki:
- Młoda kapusta
- Koperek 1 pęczek
- Natka Pietruszki 1/2 pęczka
- Cytryna lub ocet jabłkowy do smaku
- Cukier do smaku
- Ziemniaki 1 kg
- Boczek wędzony 20-25 dkg
Opis przygotowania:
Kapustę poszatkować, zalać gorącą wodą i zagotować pod przykryciem, następnie odkryć, dodać 10 dkg boczku wędzonego i 15 dkg kiełbasy podwawelskiej pokrojonej w kostkę, gotować do miękkości, doprawić natką i połową koperku, cytryną lub octem. Dodać do smaku cukier. Ziemniaki ugotować, pozostałą część boczku ze smażyć i polać kartofle, posypać pozostałą częścią koperku. Smacznego
Komentarze (0)