Krewetki w bulionie warzywnym

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 3544
Krewetki w bulionie warzywnym
fot. Ron Diggity / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 4 pietruszki (korzeń)
  • 2 szklanki bulionu warzywnego z kostki
  • 2 czerwone cebule
  • 2 liście sałaty
  • 1 główka czosnku
  • 0,5 łyżeczki mielonego imbiru
  • 0,5 kg mrożonych, drobnych krewetek
  • natka zielonej pietruszki
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Sałatę wyłożyć na talerz. Pietruszkę (korzeń) obrać ze skóry i pokroić na kawałki. Czosnek obrać na ząbki. Cebule pokroić w plastry. Krewetki rozmrozić i oczyścić z części niejadalnych. Następnie wszystkie składniki przełożyć do rondla, zalać bulionem warzywnym, doprawić do smaku pieprzem, solą oraz imbirem i ugotować do miękkości. Ugotowane w całości przełożyć na talerz z sałatą. Całość posypać pokrojoną drobno natką zielonej pietruszki.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów