Krewetki w bulionie warzywnym
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3731
Składniki:
- 4 pietruszki (korzeń)
- 2 szklanki bulionu warzywnego z kostki
- 2 czerwone cebule
- 2 liście sałaty
- 1 główka czosnku
- 0,5 łyżeczki mielonego imbiru
- 0,5 kg mrożonych, drobnych krewetek
- natka zielonej pietruszki
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Sałatę wyłożyć na talerz. Pietruszkę (korzeń) obrać ze skóry i pokroić na kawałki. Czosnek obrać na ząbki. Cebule pokroić w plastry. Krewetki rozmrozić i oczyścić z części niejadalnych. Następnie wszystkie składniki przełożyć do rondla, zalać bulionem warzywnym, doprawić do smaku pieprzem, solą oraz imbirem i ugotować do miękkości. Ugotowane w całości przełożyć na talerz z sałatą. Całość posypać pokrojoną drobno natką zielonej pietruszki.
Komentarze (0)