Kotlety jagnięce z miksem warzywnym

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1750
Kotlety jagnięce z miksem warzywnym
fot. Girl Interrupted Eating / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 300 g miąższu z dyni
  • 4 łyżki oleju
  • 3 szklanki bulionu warzywnego z kostki
  • 2 marchewki
  • 2 kotlety jagnięce z kością
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • 1 brokuł chiński
  • 1 łyżeczka musztardy Dijon
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Warzywa oraz mięso umyć i osączyć z wody. Miąższ z dyni pokroić w kostkę, marchew obrać ze skóry i również pokroić w kostkę. Pokrojone warzywa oraz całą, obraną cebulę zalać bulionem warzywnym, doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu i dodać musztardę Dijon. Całość zagotować, odcedzić i razem zmiksować na jednolitą masę. Zmiksowane składniki wyłożyć na talerz. Brokuł chiński zalać 1 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości, odcedzić i dodać do składników na talerzu. Czosnek obrać ze skóry, pokroić drobno i zeszklić na rozgrzanym oleju na patelni. Do zeszklonego czosnku dodać oproszone pieprzem i solą kotlety jagnięce i smażyć je z obu stron na średnim ogniu do miękkości. Gotowe ściągnąć z ognia i dodać do potrawy.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów