Kotlety jagnięce z miksem warzywnym
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1905
Składniki:
- 300 g miąższu z dyni
- 4 łyżki oleju
- 3 szklanki bulionu warzywnego z kostki
- 2 marchewki
- 2 kotlety jagnięce z kością
- 2 ząbki czosnku
- 1 cebula
- 1 brokuł chiński
- 1 łyżeczka musztardy Dijon
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Warzywa oraz mięso umyć i osączyć z wody. Miąższ z dyni pokroić w kostkę, marchew obrać ze skóry i również pokroić w kostkę. Pokrojone warzywa oraz całą, obraną cebulę zalać bulionem warzywnym, doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu i dodać musztardę Dijon. Całość zagotować, odcedzić i razem zmiksować na jednolitą masę. Zmiksowane składniki wyłożyć na talerz. Brokuł chiński zalać 1 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości, odcedzić i dodać do składników na talerzu. Czosnek obrać ze skóry, pokroić drobno i zeszklić na rozgrzanym oleju na patelni. Do zeszklonego czosnku dodać oproszone pieprzem i solą kotlety jagnięce i smażyć je z obu stron na średnim ogniu do miękkości. Gotowe ściągnąć z ognia i dodać do potrawy.
Komentarze (0)