Miang Kum
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2551
Składniki:
- 8 suszonych krewetek
- 5 dag pistacji solonych
- 4 cm imbiru
- 4 łyżki oleju
- 4 duże liście szpinaku
- 4 łyżki sosu sojowego (ciemnego)
- 2 cebule szalotki
- 1 limonka
- 1 czerwona papryczka chili
- 1 mango
- 1 zielona papryczka chili
Opis przygotowania:
Wszystkie warzywa oraz mango umyć i osączyć z wody. Liście szpinaku umyć w 1 szklance letniej wody, po czym osączyć z jej nadmiaru i przełożyć na talerz. Papryczkę czerwoną i zieloną pokroić na kawałki i przełożyć na liście szpinaku. Mango obrać ze skóry, miąższ pokroić w kostkę i dodać papryczek. Dodać do tego pokrojoną drobno cebulę, sparzone i osączone z wody suszone krewetki i pistacje. Rozgrzać olej na patelni, podsmażyć na nim obrany i pokrojony w słomkę imbir, po czym dodać go do reszty składników. Całość polać gotowym sosem sojowym i udekorować plastrami limonki.
Komentarze (0)