Krem kardynalski
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3441
Składniki:
- 4 dag migdałów
- 30 dag winogron
- 4 dag cukru pudru
- sok z cytryny do smaku
- 200 ml śmietanki kremowej
- 2 dag cukru pudru do śmietanki
Opis przygotowania:
Migdały sparz wrzącą wodą, obierz ze skórki. Winogrona przebierz, opłucz, część pozostaw do dekoracji, a pozostałe rozbij w mikserze razem z cukrem i sokiem z cytryny. Śmietankę ozięb, ubij, dodaj pod koniec ubijania cukier. Następnie połącz lekko z przecierem, nałóż dekoracyjnie do kompotierek, udekoruj winogronami i migdałami. Podawaj zaraz po przygotowaniu.
Komentarze (0)