Krakersy z twarogiem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 5171
Krakersy z twarogiem
fot. olgucz / CC-BY-NC-SA 2.0

Składniki:

  • 1 opakowanie krakersów
  • 150 g twarogu
  • 3 łyżki śmietany
  • 1 pęczek rzodkiewki
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 1 łyżeczka sproszkowanej papryki

Opis przygotowania:

Rzodkiewki umyć, usunąć liście i pokroić w krążki. Twaróg zmieszać ze śmietaną i sproszkowaną papryką. Szczypiorek drobno pokroić, dodać do twarogu i dobrze wymieszać na jednolita masę. Rozpakować krakersy i nałożyć na nie masę twarogową. Wierzch masy udekorować krążkami rzodkiewki. Do spożycia podajemy zaraz po przyrządzeniu.

Komentarze (2)

A jaki twaróg i jaka śmietana?

Twaróg chudy, a śmietana 12%

Podobne przepisy

Więcej przepisów