Krakersy z twarogiem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 5399
Składniki:
- 1 opakowanie krakersów
- 150 g twarogu
- 3 łyżki śmietany
- 1 pęczek rzodkiewki
- 1 pęczek szczypiorku
- 1 łyżeczka sproszkowanej papryki
Opis przygotowania:
Rzodkiewki umyć, usunąć liście i pokroić w krążki. Twaróg zmieszać ze śmietaną i sproszkowaną papryką. Szczypiorek drobno pokroić, dodać do twarogu i dobrze wymieszać na jednolita masę. Rozpakować krakersy i nałożyć na nie masę twarogową. Wierzch masy udekorować krążkami rzodkiewki. Do spożycia podajemy zaraz po przyrządzeniu.
Komentarze (2)
A jaki twaróg i jaka śmietana?
Twaróg chudy, a śmietana 12%