Krakersy domowe z sezamem

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 3905
Krakersy domowe z sezamem
fot. little blue hen / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 150 ml wody
  • 2,5 szklanki mąki
  • 2 łyżki sezamu
  • 1 łyżka soli kamiennej
  • 0,5 łyżeczki soli
  • 0,5 szklanki mąki do podsypania ciasta

Opis przygotowania:

Mąkę przesiać na stolnicę, dodać sól, wlać odrobinę wody i wyrobić ciasto. Wyrobione ciasto powinno być bardzo suche. Następnie podsypać je mąką, rozwałkować na grubość 5 mm, pokroić na prostokąty i przełożyć na blachę do pieczenia. Całość przy pomocy pędzelka zmoczyć wodą i oprószyć sezamem oraz solą kamienną. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 200 stopni i piec na złoty kolor.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów