Krakersy domowe z sezamem
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 3905
Składniki:
- 150 ml wody
- 2,5 szklanki mąki
- 2 łyżki sezamu
- 1 łyżka soli kamiennej
- 0,5 łyżeczki soli
- 0,5 szklanki mąki do podsypania ciasta
Opis przygotowania:
Mąkę przesiać na stolnicę, dodać sól, wlać odrobinę wody i wyrobić ciasto. Wyrobione ciasto powinno być bardzo suche. Następnie podsypać je mąką, rozwałkować na grubość 5 mm, pokroić na prostokąty i przełożyć na blachę do pieczenia. Całość przy pomocy pędzelka zmoczyć wodą i oprószyć sezamem oraz solą kamienną. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 200 stopni i piec na złoty kolor.
Komentarze (0)