Krakersy z serem i orzechami
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 4519
Składniki:
- 2 szklanki mąki pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 jajko
- 1 łyżka suszonych pomidorów
- 0,5 szklanki tartego sera cheddar
- 0,5 szklanki letniej wody
- 0,5 szklanki tłuczonych orzechów włoskich
- 0,5 kostki masła
- 0,5 łyżeczki czosnku w proszku
- 0,5 łyżeczki mielonej papryki
- szczypta soli
Opis przygotowania:
Mąkę przesypać na stolnicę i wymieszać z proszkiem do pieczenia oraz solą. Wbić do tego jajko, wlać letnią wodę, dodać masło, czosnek w proszku, mieloną paprykę i wyrobić gładkie ciasto. Wyrobione ciasto rozwałkować na grubość 0,5 mm. Posypać je tłuczonymi orzechami, pokrojonymi drobno suszonymi pomidorami oraz tartym serem cheddar. Następnie z całości wyciąć kubkiem krążki i przełożyć na wyłożoną papierem do pieczenia blachę. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200°C i piec na złoty kolor. Upieczone wyciągnąć z piekarnika i przełożyc na talerz.
Komentarze (0)