Krakersy z serem i orzechami

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 4519
Krakersy z serem i orzechami
fot. jeffreyw / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 jajko
  • 1 łyżka suszonych pomidorów
  • 0,5 szklanki tartego sera cheddar
  • 0,5 szklanki letniej wody
  • 0,5 szklanki tłuczonych orzechów włoskich
  • 0,5 kostki masła
  • 0,5 łyżeczki czosnku w proszku
  • 0,5 łyżeczki mielonej papryki
  • szczypta soli

Opis przygotowania:

Mąkę przesypać na stolnicę i wymieszać z proszkiem do pieczenia oraz solą. Wbić do tego jajko, wlać letnią wodę, dodać masło, czosnek w proszku, mieloną paprykę i wyrobić gładkie ciasto. Wyrobione ciasto rozwałkować na grubość 0,5 mm. Posypać je tłuczonymi orzechami, pokrojonymi drobno suszonymi pomidorami oraz tartym serem cheddar. Następnie z całości wyciąć kubkiem krążki i przełożyć na wyłożoną papierem do pieczenia blachę. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200°C i piec na złoty kolor. Upieczone wyciągnąć z piekarnika i przełożyc na talerz.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów