Kotlety ziemniaczane z krewetkami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3153
Składniki:
- 450 g krewetek
- 200 g ziemniaków
- 2 dymki
- 2 łyżki bułki tartej
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki oleju
- 1 jajko
- 0,5 papryki chili
- natka kolendry
- szczypta mielonego imbiru
- sól
Opis przygotowania:
Krewetki oczyścić, wrzucić na gotującą się wodę i gotować przez 4 minuty. Ugotowane odcedzić, pokroić bardzo drobno, obrać ze skóry i ugotować w lekko osolonej wodzie. Następnie odcedzić i utłuc. Dymkę obrać, pokroić drobno i dodać do ziemniaków. Dodać do tego szczyptę imbiru, pokrojone krewetki, odrobinę soli i trochę kolendry. Całość wymieszać i uformować z tego kotlety. Następnie obtoczyć je w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju na rumiany kolor z obu stron. Usmażone przełożyć na talerz, udekorować liściem kolendry i wyłożyć łyżkę majonezu.
Komentarze (0)