Kotlety ziemniaczane z krewetkami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2970
Kotlety ziemniaczane z krewetkami
FotoosVanRobin / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 450 g krewetek
  • 200 g ziemniaków
  • 2 dymki
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki oleju
  • 1 jajko
  • 0,5 papryki chili
  • natka kolendry
  • szczypta mielonego imbiru
  • sól

Opis przygotowania:

Krewetki oczyścić, wrzucić na gotującą się wodę i gotować przez 4 minuty. Ugotowane odcedzić, pokroić bardzo drobno, obrać ze skóry i ugotować w lekko osolonej wodzie. Następnie odcedzić i utłuc. Dymkę obrać, pokroić drobno i dodać do ziemniaków. Dodać do tego szczyptę imbiru, pokrojone krewetki, odrobinę soli i trochę kolendry. Całość wymieszać i uformować z tego kotlety. Następnie obtoczyć je w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju na rumiany kolor z obu stron. Usmażone przełożyć na talerz, udekorować liściem kolendry i wyłożyć łyżkę majonezu.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów