Kotlety ziemniaczane z grzybami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2356
Składniki:
- 0,5 kg ziemniaków
- 30 g pieczarek
- 2 łyżki mąki
- 4 łyżki oleju
- 1 jajko
- 1 pomidor
- 1 cebula
- kilka liści szpinaku
- maggi
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Ziemniaki obrać, umyć, ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić i utłuc. Cebulę obrać, pokroić drobno i zeszklić na 2 łyżkach rozgrzanego oleju. Do cebuli dodać pokrojone w kostkę pieczarki, podsmażyć i dodać do ziemniaków. Dodać do tego mąkę, jajko, szczyptę soli, pieprzu, kilka kropli maggi, dobrze wymieszać i uformować ręcznie kotlety. Następnie smażyć je na 2 łyżkach rozgrzanego oleju z obu stron, a potem przełożyć na tackę. Całość udekorować liśćmi szpinaku i pokrojonym pomidorem.
Komentarze (0)