Ciasto gruszkowo-figowe

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 95
Ciasto gruszkowo-figowe
fot. tenkende (elements.envato.com)

Składniki:

  • 600 g mrożonego ciasta francuskiego
  • 200 ml płynnego miodu lipowego
  • 6 dojrzałych fig
  • 4 gruszki konferencje
  • 2 łyżki masła

Opis przygotowania:

Ciasto francuskie rozmrozić i przełożyć je na wysmarowaną masłem blachę do pieczenia. Gruszki oraz figi umyć, odsączyć z wody, po czym gruszki pozbawić gniazd nasiennych i razem z figami pokroić w cienkie plastry. Pokrojone owoce wyłożyć na ciasto. Wszystko polać miodem lipowym, wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 185°C i piec na rumiany kolor.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów