Kotlety z fasoli i grzybów

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2222

Składniki:

  • 5 dkg grzybów gąsek lub innych
  • 3 szklanki białej fasoli
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki ryżu
  • 2 cebule
  • 2 jajka
  • 4 łyżki oleju sojowego do smażenia
  • pęczek zielonego koperku
  • sól
  • pieprz ziołowy

Opis przygotowania:

Grzyby umyć, obrać, udusić z drobno posiekaną cebulą na maśle. Fasolę i ryz ugotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić, fasolę przepuścić przez maszynkę do mięsa razem z duszonymi grzybami i cebulą. Wszystko połączyć z ryżem. Do całości dodać 2 jajka i pokrojony drobno zielony koperek, doprawić do smaku solą i następnie uformować z tego kotlety. Kotlety obsmażyć na gorącym oleju sojowym na złoty kolor. Podawać na gorąco.

0 komenatrzy

Podobne przepisy