Kotlety z fasoli i grzybów
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3069
Składniki:
- 5 dkg grzybów gąsek lub innych
- 3 szklanki białej fasoli
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki ryżu
- 2 cebule
- 2 jajka
- 4 łyżki oleju sojowego do smażenia
- pęczek zielonego koperku
- sól
- pieprz ziołowy
Opis przygotowania:
Grzyby umyć, obrać, udusić z drobno posiekaną cebulą na maśle. Fasolę i ryz ugotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić, fasolę przepuścić przez maszynkę do mięsa razem z duszonymi grzybami i cebulą. Wszystko połączyć z ryżem. Do całości dodać 2 jajka i pokrojony drobno zielony koperek, doprawić do smaku solą i następnie uformować z tego kotlety. Kotlety obsmażyć na gorącym oleju sojowym na złoty kolor. Podawać na gorąco.
Komentarze (0)