Kotlety makaronowe
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2450
Składniki:
- 30 g makaronu nitki
- 2 jajka
- 2 łyżki oleju
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Makaron przełożyć do rondla, zalać go 1,5 l lekko osolonej wody i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu dokładnie odcedzić na sicie, po czym przełożyć go do miski. Jajka wbić do kubka, roztrzepać je widelcem ze szczyptą pieprzu, przelać do makaronu w misce i dokładnie wymieszać. Rozgrzać mocno olej na patelni i dużą łyżką nałożyć na niego wymieszane składniki. Całość smażyć na średnim ogniu do chwili, aż wszystko się przyrumieni z obu stron. Wtedy składniki ściągnąć z ognia i podawać na ciepło.
Komentarze (0)