Kotlety makaronowe

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 859
Kotlety makaronowe
fot. joyosity / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 30 g makaronu nitki
  • 2 jajka
  • 2 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Makaron przełożyć do rondla, zalać go 1,5 l lekko osolonej wody i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu dokładnie odcedzić na sicie, po czym przełożyć go do miski. Jajka wbić do kubka, roztrzepać je widelcem ze szczyptą pieprzu, przelać do makaronu w misce i dokładnie wymieszać. Rozgrzać mocno olej na patelni i dużą łyżką nałożyć na niego wymieszane składniki. Całość smażyć na średnim ogniu do chwili, aż wszystko się przyrumieni z obu stron. Wtedy składniki ściągnąć z ognia i podawać na ciepło.

0 komenatrzy

Podobne przepisy