Kotlet wieprzowy marynowany

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: ponad 60 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 3897
Kotlet wieprzowy marynowany

Składniki:

  • 4 chude kotlety wieprzowe (bez kości);
  • 2 małe cebule;
  • ketchup;
  • musztarda;
  • 3 łyżki octu;
  • sól, pieprz, zioła.

Opis przygotowania:

1. Zrobić marynatę: zmieszać ketchup i musztardę, dodać ocet, zioła.
2. Cebule obrać i pokroić w krążki.
3. Mięso posolić i popieprzyć.
4. Zalać kotlety marynatą. Do marynaty włożyć również cebulę.
Pozostawić co najmniej na 2 godziny (najlepiej na całą noc).
5. Piec mięso z cebulą 15 minut przy temp. 190 stopni C.
Smacznego!

Autor: olma

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów