Kotlet wieprzowy marynowany
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: ponad 60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3897
Składniki:
- 4 chude kotlety wieprzowe (bez kości);
- 2 małe cebule;
- ketchup;
- musztarda;
- 3 łyżki octu;
- sól, pieprz, zioła.
Opis przygotowania:
1. Zrobić marynatę: zmieszać ketchup i musztardę, dodać ocet, zioła.
2. Cebule obrać i pokroić w krążki.
3. Mięso posolić i popieprzyć.
4. Zalać kotlety marynatą. Do marynaty włożyć również cebulę.
Pozostawić co najmniej na 2 godziny (najlepiej na całą noc).
5. Piec mięso z cebulą 15 minut przy temp. 190 stopni C.
Smacznego!
2. Cebule obrać i pokroić w krążki.
3. Mięso posolić i popieprzyć.
4. Zalać kotlety marynatą. Do marynaty włożyć również cebulę.
Pozostawić co najmniej na 2 godziny (najlepiej na całą noc).
5. Piec mięso z cebulą 15 minut przy temp. 190 stopni C.
Smacznego!
Komentarze (0)