Korona preclowa z kremem i kajmakiem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 1259
Składniki:
- 400 ml śmietany kremówki
- 400 ml masy kajmakowej
- 10 precli czekoladowych
- 2 łyżki cukru pudru
- 1 gotowy spod biszkoptowy
Opis przygotowania:
Spód biszkoptowy przekroić w poprzek na dwie połowy. Śmietanę kremówkę ubić mikserem z cukrem pudrem na puszystą masę, a po ubiciu nałożyć ją na przekrojony biszkopt. Oba biszkopty z masą dobrze docisnąć do siebie. Pozostałą część masy śmietanowej pozostawić do wyłożenia góry ciasta. Następnie cały biszkopt wysmarować masą kajmakową i w górną jego część wcisnąć precle czekoladowe. Całość wyłożyć pozostawiona masą śmietanową i wstawić na 1 godzinę do lodówki. Po tym czasie wszystko wyciągnąć z lodówki i podawać do spożycia.
Komentarze (0)