Korona preclowa z kremem i kajmakiem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1259
Korona preclowa z kremem i kajmakiem
fot. steph.clifford / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 400 ml śmietany kremówki
  • 400 ml masy kajmakowej
  • 10 precli czekoladowych
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 1 gotowy spod biszkoptowy

Opis przygotowania:

Spód biszkoptowy przekroić w poprzek na dwie połowy. Śmietanę kremówkę ubić mikserem z cukrem pudrem na puszystą masę, a po ubiciu nałożyć ją na przekrojony biszkopt. Oba biszkopty z masą dobrze docisnąć do siebie. Pozostałą część masy śmietanowej pozostawić do wyłożenia góry ciasta. Następnie cały biszkopt wysmarować masą kajmakową i w górną jego część wcisnąć precle czekoladowe. Całość wyłożyć pozostawiona masą śmietanową i wstawić na 1 godzinę do lodówki. Po tym czasie wszystko wyciągnąć z lodówki i podawać do spożycia.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów