Jabłka pieczone z kajmakiem, musli i orzechami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 574
Jabłka pieczone z kajmakiem, musli i orzechami
fot. Nikolaydonetsk (elements.envato.com)

Składniki:

  • 400 g musli z bakaliami
  • 200 g tłuczonych orzechów włoskich
  • 200 ml kajmaku
  • 4 słodkie jabłka
  • 4 anyże gwiazdkowe do dekoracji
  • 1 łyżeczka mielonego cynamonu

Opis przygotowania:

Jabłka umyć, odsączyć z wody, przeciąć je w górnej ich części nożem i wydrążyć z nich środki. Musli z bakaliami przesypać do miski i połączyć z tłuczonymi orzechami. Do składników w misce wlać kajmak, wsypać cynamon, wymieszać i przełożyć do wydrążonych wcześniej jabłek. Całość przełożyć na blachę do pieczenia, wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 175°C i piec do miękkości jabłek. Po upieczeniu wyciągnąć z piekarnika i udekorować anyżem gwiaździstym.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów