Jabłka pieczone z kajmakiem, musli i orzechami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 574
Składniki:
- 400 g musli z bakaliami
- 200 g tłuczonych orzechów włoskich
- 200 ml kajmaku
- 4 słodkie jabłka
- 4 anyże gwiazdkowe do dekoracji
- 1 łyżeczka mielonego cynamonu
Opis przygotowania:
Jabłka umyć, odsączyć z wody, przeciąć je w górnej ich części nożem i wydrążyć z nich środki. Musli z bakaliami przesypać do miski i połączyć z tłuczonymi orzechami. Do składników w misce wlać kajmak, wsypać cynamon, wymieszać i przełożyć do wydrążonych wcześniej jabłek. Całość przełożyć na blachę do pieczenia, wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 175°C i piec do miękkości jabłek. Po upieczeniu wyciągnąć z piekarnika i udekorować anyżem gwiaździstym.
Komentarze (0)