Komosa ryżowa z warzywami i pieczarkami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 9421
Komosa ryżowa z warzywami i pieczarkami
fot. sweetonveg / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 1 szklanka komosy ryżowej
  • 1 cukinia
  • 1 czerwona papryka
  • 3 pomidory
  • 3 marchewki
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 15 dag pieczarek
  • natka kolendry
  • pieprz
  • sól

Opis przygotowania:

Komosę ryżową dobrze opłukać, ugotować do miękkości w 1,5 szklanki lekko osolonej wody i odcedzić. Rozgrzać oliwę na patelni dodać, do niej pokrojoną w krążki marchew i smażyć przez 3 minuty. Do marchwi dodać pokrojone w plastry pieczarki, pokrojoną w kostkę paprykę i cukinię. Całość doprawić do smaku doprawić do smaku pieprzem oraz solą i smażyć przez 2 minut, następnie dodać do komosy. Dodać do tego pokrojona drobno natkę pietruszki, pomidory pokrojone w kostkę, wymieszać i przełożyć na talerz.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów