Komosa ryżowa z warzywami i pieczarkami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 9421
Składniki:
- 1 szklanka komosy ryżowej
- 1 cukinia
- 1 czerwona papryka
- 3 pomidory
- 3 marchewki
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 15 dag pieczarek
- natka kolendry
- pieprz
- sól
Opis przygotowania:
Komosę ryżową dobrze opłukać, ugotować do miękkości w 1,5 szklanki lekko osolonej wody i odcedzić. Rozgrzać oliwę na patelni dodać, do niej pokrojoną w krążki marchew i smażyć przez 3 minuty. Do marchwi dodać pokrojone w plastry pieczarki, pokrojoną w kostkę paprykę i cukinię. Całość doprawić do smaku doprawić do smaku pieprzem oraz solą i smażyć przez 2 minut, następnie dodać do komosy. Dodać do tego pokrojona drobno natkę pietruszki, pomidory pokrojone w kostkę, wymieszać i przełożyć na talerz.
Komentarze (0)