
Komosa ryżowa z warzywami i awokado
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1211

Składniki:
- 400 g ciecierzycy z puszki w zalewie
- 250 g komosy ryżowej
- 2 łyżki masła
- 2 dojrzałe awokado
- 1 zielony ogórek szklarniowy
- 1 pęczek szpinaku
- 2 łyżeczki czarnego sezamu
- sól
Opis przygotowania:
Warzywa oraz awokado umyć i odsączyć z wody. Szpinak wyłożyć na talerz. Awokado obrać ze skóry, usunąć pestkę, a miąższ pokroić w cienkie plastry i dodać do szpinaku na talerzu. Ogórka szklarniowego pokroić w cienkie, podłużne plastry i dodać do składników na talerzu. Komosę ryżową opłukać pod bieżąca wodą, przesypać ją do rondla, zalać 3 szklankami lekko osolonej wody i ugotować ją na sypko. Po ugotowaniu komosę odparować i dodać do warzyw z awokado na talerzu. Ciecierzycę odsączyć z zalewy i zrumienić ją na rozgrzanym maśle na patelni, po czym doprawić do smaku szczyptą soli, dobrze wymieszać i dodać do całości. Wszystko posypać czarnym sezamem i podawać do spożycia.
Komentarze (0)