Komosa ryżowa z warzywami i awokado

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 152
Komosa ryżowa z warzywami i awokado
fot. Arzamasova (elements.envato.com)

Składniki:

  • 400 g ciecierzycy z puszki w zalewie
  • 250 g komosy ryżowej
  • 2 łyżki masła
  • 2 dojrzałe awokado
  • 1 zielony ogórek szklarniowy
  • 1 pęczek szpinaku
  • 2 łyżeczki czarnego sezamu
  • sól

Opis przygotowania:

Warzywa oraz awokado umyć i odsączyć z wody. Szpinak wyłożyć na talerz. Awokado obrać ze skóry, usunąć pestkę, a miąższ pokroić w cienkie plastry i dodać do szpinaku na talerzu. Ogórka szklarniowego pokroić w cienkie, podłużne plastry i dodać do składników na talerzu. Komosę ryżową opłukać pod bieżąca wodą, przesypać ją do rondla, zalać 3 szklankami lekko osolonej wody i ugotować ją na sypko. Po ugotowaniu komosę odparować i dodać do warzyw z awokado na talerzu. Ciecierzycę odsączyć z zalewy i zrumienić ją na rozgrzanym maśle na patelni, po czym doprawić do smaku szczyptą soli, dobrze wymieszać i dodać do całości. Wszystko posypać czarnym sezamem i podawać do spożycia.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów