Ceviche z morszczuka

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2834
Ceviche z morszczuka
fot. cyclonebill / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 200 g filetów ze świeżego morszczuka
  • 100 ml soku z limonki
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 cebula
  • 1 łyżka octu winnego
  • 1 czerwona papryka chili
  • 0,5 łyżeczki soli
  • 0,5 łyżeczki białego pieprzu
  • natka zielonej papryki

Opis przygotowania:

Filety z morszczuka oraz warzywa umyć i osączyć z wody. Następnie filety pokroić w cienkie plastry i przełożyć do miski. Do pokrojonych filetów wlać sok z limonki, ocet winny i oliwę z oliwek. Następnie dodać do tego obraną i pokrojoną w plastry cebulę oraz paprykę chili. Wszystko doprawić do smaku białym pieprzem oraz solą, wymieszać i odstawić na 5 godzin do lodówki. Po tym czasie rybę wyciągnąć z lodówki, posypać natką zielonej pietruszki i podawać do spożycia.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów