Ceviche z morszczuka
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2834
Składniki:
- 200 g filetów ze świeżego morszczuka
- 100 ml soku z limonki
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 cebula
- 1 łyżka octu winnego
- 1 czerwona papryka chili
- 0,5 łyżeczki soli
- 0,5 łyżeczki białego pieprzu
- natka zielonej papryki
Opis przygotowania:
Filety z morszczuka oraz warzywa umyć i osączyć z wody. Następnie filety pokroić w cienkie plastry i przełożyć do miski. Do pokrojonych filetów wlać sok z limonki, ocet winny i oliwę z oliwek. Następnie dodać do tego obraną i pokrojoną w plastry cebulę oraz paprykę chili. Wszystko doprawić do smaku białym pieprzem oraz solą, wymieszać i odstawić na 5 godzin do lodówki. Po tym czasie rybę wyciągnąć z lodówki, posypać natką zielonej pietruszki i podawać do spożycia.
Komentarze (0)