Kolorowe kulki i paski maślane
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: ponad 6 os.
- Odsłony: 2408
Składniki:
- 3 kostki masła (każda 250g)
- papryka w proszku
- szczypior pokrojony w pierścionki
- pieprz
- natka pietruszki do dekoracji
Opis przygotowania:
Na godz. przed rozpoczęciem garnirowania wyjąć kostkę masła z lodówki. Wycinarkę do kulek zanurzyć w gorącej wodzie i wciskać w kostkę masła. Wykrawać kulki i od razu wkładać je do lodowatej wody. Pierścionki szczypiorku, paprykę w proszku i pieprz przesypać do małych miseczek. Kulki masła wyjmować kolejno z wody i obtaczać w zawartości jednej z miseczek. Nóż do pasków zanurzyć w gorącej wodzie i rowkowaną stroną wyciąć paski albo ruloniki. Paski i ruloniki od razu wkładać do zimnej wody. Na koniec ułożyć kulki i paski na półmisku i udekorować natką pietruszki.
Komentarze (0)