Koktajl z jajkiem i boczkiem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2129
Koktajl z jajkiem i boczkiem
fot. Ewan-M / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 100 ml Jacka Danielsa
  • 30 ml syropu żurawinowego
  • 20 ml soku z limonki
  • 2 białka jaj
  • 2 plastry wędzonego boczku
  • 2 łyżki syropu klonowego
  • 1 łyżeczka cukru

Opis przygotowania:

Do shakera wlać Jacka Danielsa, syrop żurawinowy oraz sok z limonki, dokładnie wymieszać i przelać do kieliszków. Białka jaj zmiksować na sztywną pianę mikserem z cukrem w kubku, po czym dodać ją do całości. Plastry wędzonego boczku przełożyć na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu, zalać je syropem klonowym i zrumienić na małym ogniu. Zrumienione ściągnąć z ognia i dodać do drinka.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów