Koktajl z jajkiem i boczkiem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2129
Składniki:
- 100 ml Jacka Danielsa
- 30 ml syropu żurawinowego
- 20 ml soku z limonki
- 2 białka jaj
- 2 plastry wędzonego boczku
- 2 łyżki syropu klonowego
- 1 łyżeczka cukru
Opis przygotowania:
Do shakera wlać Jacka Danielsa, syrop żurawinowy oraz sok z limonki, dokładnie wymieszać i przelać do kieliszków. Białka jaj zmiksować na sztywną pianę mikserem z cukrem w kubku, po czym dodać ją do całości. Plastry wędzonego boczku przełożyć na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu, zalać je syropem klonowym i zrumienić na małym ogniu. Zrumienione ściągnąć z ognia i dodać do drinka.
Komentarze (0)