Japońska słodycz
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2859
Składniki:
- papier ryżowy;
- ugotowany ryż do sushi;
- 50 g słodkiego serku;
- 1 duże kiwi krojone w plastry;
- krojone truskawki;
- orzechy włoskie
Opis przygotowania:
1. Do ryżu dodać serek. Wymieszać.
2 Zwilżyć gorącą wodą arkusze papieru ryżowego.
3. Na 1/3 każdego arkuszu położyć ryż.
4. Na ryż położyć kawałki truskawek oraz kiwi z orzechami ( tak, jak układamy to na sushi).
5. Zawinąć arkusz (tak, żeby owoce były w środku).
6. Pokroić na małe kawałki.
Podawać z bitą śmietaną oraz polewą czekoladowa.
Smacznego!
2 Zwilżyć gorącą wodą arkusze papieru ryżowego.
3. Na 1/3 każdego arkuszu położyć ryż.
4. Na ryż położyć kawałki truskawek oraz kiwi z orzechami ( tak, jak układamy to na sushi).
5. Zawinąć arkusz (tak, żeby owoce były w środku).
6. Pokroić na małe kawałki.
Podawać z bitą śmietaną oraz polewą czekoladowa.
Smacznego!
Komentarze (0)