Panzella

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 479
Panzella
fot. joyosity (flickr.com) / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 250 g sera mozzarella
  • 12 pomidorków koktajlowych
  • 4 kromki czerstwego chleba
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki octu czerwonego
  • 1 szalotka
  • garstka świeżej bazylii
  • sól
  • pieprz biały mielony

Opis przygotowania:

Pomidorki oraz bazylię umyć i odsączyć z wody. Pomidorki pokroić na kawałki i przełożyć do miski. Szalotkę obrać ze skóry, pokroić drobno i dodać do pokrojonych pomidorków wraz z drobno pokrojoną bazylią. Następnie składniki w misce skropić octem winnym, doprawić do smaku solą oraz pieprzem i wymieszać. Kromki czerstwego chleba pokroić w kostkę, skropić je oliwą z oliwek, zrumienić na rozgrzanej patelni i dodać do składników w misce. Mozzarellę pokroić w kostkę i dodać do całości.

Komentarze (0)