
Koktajl z buraków, jabłek i imbiru
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1063

Składniki:
- 3 buraki czerwone
- 1 słodkie jabłko
- 1 cm świeżego imbiru
- 0,5 łyżeczki kminku
- natka selera
Opis przygotowania:
Buraki, jabłko oraz natkę selera umyć i odsączyć z wody. Buraki obrać ze skóry, pokroić na kawałki i przełożyć do miksera. Jabłko obrać ze skóry, usunąć gniazda nasienne, a miąższ pokroić na kawałki i dodać do pokrojonego buraka w mikserze. Dodać do tego obrany ze skory imbir. Całość zmiksować mikserem na jednolitą masę, a po zmiksowaniu przelać do szklanek, posypać kminkiem i udekorować natką selera.
Komentarze (0)