Koktajl z buraków, jabłek i imbiru

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 743
Koktajl z buraków, jabłek i imbiru
fot. Fasci (elements.envato.com)

Składniki:

  • 3 buraki czerwone
  • 1 słodkie jabłko
  • 1 cm świeżego imbiru
  • 0,5 łyżeczki kminku
  • natka selera

Opis przygotowania:

Buraki, jabłko oraz natkę selera umyć i odsączyć z wody. Buraki obrać ze skóry, pokroić na kawałki i przełożyć do miksera. Jabłko obrać ze skóry, usunąć gniazda nasienne, a miąższ pokroić na kawałki i dodać do pokrojonego buraka w mikserze. Dodać do tego obrany ze skory imbir. Całość zmiksować mikserem na jednolitą masę, a po zmiksowaniu przelać do szklanek, posypać kminkiem i udekorować natką selera.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów