Asadzuke z selera, imbiru i ogórkow

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1477
Asadzuke z selera, imbiru i ogórkow
fot. ayustety / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 2 łodygi selera naciowego
  • 2 ogórki szklarniowe
  • 2 cm świeżego imbiru
  • 0,5 szklanki octu 10%
  • 2 łyżeczki cukru pudru
  • 1 łyżeczka soli

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Łodygi selera pokroić na małe kawałki. Ogórki obrać ze skóry i pokroić w cienkie talarki. Imbir obrać ze skóry i pokroić w cienką słomkę. Ocet przelać do miski, wsypać do niego cukier puder oraz sól, razem wymieszać, po czym dodać do tego pokrojone wcześniej warzywa, ponownie wymieszać, wszystko zawinąć w folię spożywczą i wstawić na 2 godziny do lodówki.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów