Asadzuke z selera, imbiru i ogórkow
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1633
Składniki:
- 2 łodygi selera naciowego
- 2 ogórki szklarniowe
- 2 cm świeżego imbiru
- 0,5 szklanki octu 10%
- 2 łyżeczki cukru pudru
- 1 łyżeczka soli
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Łodygi selera pokroić na małe kawałki. Ogórki obrać ze skóry i pokroić w cienkie talarki. Imbir obrać ze skóry i pokroić w cienką słomkę. Ocet przelać do miski, wsypać do niego cukier puder oraz sól, razem wymieszać, po czym dodać do tego pokrojone wcześniej warzywa, ponownie wymieszać, wszystko zawinąć w folię spożywczą i wstawić na 2 godziny do lodówki.
Komentarze (0)